Högkvalitativ krossverksamhet

Gruset i din grusgång var en gång en del av ett berg i en av våra bergtäkter. Läs mer om vår krossverksamhet – från berg till grusgång.

Krossverksamhet och krossprodukter spelar en viktig roll inom bland annat bygg- och anläggningsbranschen. Via vår krossverksamhet bryter vi ner stora bergs- eller grusmassor till mindre och mer användbara komponenter som är den slutprodukt vi levererar till dig som kund. Krossprodukterna inkluderar grus, sten och jord.

Stor kapacitet för att krossa sten & malm

Vi besitter stor kapacitet när det kommer till att krossa sten och malm. 

Våra krossprodukter framställs med stor noggrannhet och precision genom kross och sortering av sediment och stenar. Sorteringen och krosset varierar för att framställa olika typer av slutprodukter så att de är optimala för just ditt användningsområde: hemma i din trädgård eller inom bygg- och anläggningsbranschen.

GRÄVMASKINER

Vi har både hjul- och bandburna grävmaskiner med en arbetsvikt från 5,5 till 85 ton. Vi använder oss av maskinstyrning som ökar precision och hastighet vid schaktning och finplanering.

KROSSAR & SIKTAR

Vi har mobila-, fasta-, kon/spindel- och käftkrossar samt siktar. Med våra stenkrossar och siktar krossar vi stora stycken av sten eller malm till mindre stycken för att framställa krossgrus eller möjliggöra fortsatt anrikning av malmen.

BERGSTRUCKAR

I vår krossverksamhet har vi en rad bergtruckar för materialhantering och transport, med en lastvikt på ca 40 ton.

Varför ta hjälp av oss med krossprodukter?

LOKAL SERVICE

Som det familjeföretag vi är lägger vi extra stolthet i vårt arbete och i att kunna erbjuda lokal service. 

ANPASSADE LÖSNINGAR

Vi kan skräddarsy våra krossprodukter för att passa dina specifika projektbehov. Oavsett om det är för vägbyggen, trädgårdslandskap eller betongproduktion, så kan vi anpassa produkterna efter dina krav.

TIDS- OCH KOSTNADSEFFEKTIVT

Att ta hjälp av oss för att ta fram krossprodukterna till ditt projekt är tids- och därmed även kostnadseffektivt. Du kan lita på att våra material är av hög kvalitet och det levereras i tid.

MATERIAL-
FÖRSÖRJNING

Vi förser dig med högkvalitativa krossprodukter, inklusive grus, sand och sten, som är nödvändiga för bygg- och anläggningsprojekt.

MILJÖVÄNLIGA
ALTERNATIV

Våra krossprodukter är ett miljövänligt alternativ eftersom dina krossprodukter kan bestå av återvunnet material samt att de framställs med minimal påverkan på miljön.

HÅLLBARHET

Vi strävar efter att minska avfall och spillprodukter genom att alltid använda våra resurser på det mest effektiva sättet. Våra krossverk drivs dessutom av el.

Vår krossverksamhet i bergtäkterna

Vår krossverksamhet utförs i ett antal olika bergtäkter. Bergtäkten är området där vi bryter ner bergmaterial som fragmenteras till mindre stenar och grus – alltså våra krossprodukter. Vi krossar dels i våra egna bergtäkter, Varsvik och Aspö, men även i våra kunders.

Varsvik,
Hallstavik

Aspö,
Östhammar

Roslagskrossen,
Norrtälje

Olunda,
Knivsta

Kjinschakts,
Storuman

Bergbyn,
Skellefteå

En av de största maskinerna på Hallstaviks Schakt

Ibland behöver vi fördela större material till mindre komponenter innan de kan placeras i våra krossverk. Efter att en skut knackats ner till mindre komponenter använder vi en av våra största maskiner, med en vikt på över 90 ton för att mata ner stenarna i krossverket. 

Krossverksamhet i en av våra bergtäkter

Spela video om skärmavbild 2023 11 24 kl. 17.57.00

Eldrivet mobilt krossverk i miljöprojekt

Vi är stolta att ha varit en del i den gröna satsningen och miljöprojektet vid Slakthusområdet i Stockholm. Vi har varit på plats med det eldrivna, mobila krossverket och bidragit till att det 100 år gamla industriområdet framöver ska presenteras som en urban stadsdel fullt med kulturupplevelser. Förvandlingen stavas: hållbart arbete!

Nyfiken på att veta mer? 

Våra krossprodukter

Vare sig det är du som privatperson som påtar trädgården, det stora företaget som gör ett omfattande anläggningsarbete eller ett skogsbolag som bryter milslånga nya skogsbilvägar så har vi CE-märkta krossprodukter för ditt ändamål.